به گزارش خبرنگار مهر در کرمان، غلامرضا زید آبادی عصر شنبه در جمع خبرنگاران با اشاره به آغاز فاز جدید واکسیناسیون تب برفکی در کرمان گفت: تعداد کانونهای بیماری تب برفکی در ماه های مهر و آبان در استان کرمان 15 مورد و تعداد این کانونها در آذرماه فقط یک مورد گزارش شده است که بر این اساس و در جهت پیشگیری از شیوع بیماری تمامی واحدهای صنعتی اطراف کانونها، علیه این بیماری واکسینه شده اند.
وی خرید و وارد کردن دام به صورت غیرمجاز در گاوداریها را یکی از دلایل شیوع بیماری مذکور و بسیاری از بیماریهای دیگر عنوان کرد و از دامداران خواست: در این خصوص مراقبت های لازم را انجام داده و از خرید دام غیر مجاز خودداری کنند.
مدیرکل دامپزشکی استان کرمان در ادامه اضافه کرد: مرحله بیستم طرح همزمان مایه کوبی علیه بیماری تب برفکی از امروز در جمعیت گاو و گوساله و گوسفند و بز استان آغازشده است.
زیدآبادی گفت: این طرح به صورت همزمان در تمامی شهرستانهای استان توسط بیش از 50 اکیپ عملیاتی بخش خصوصی و دولتی انجام می شود.
وی تصریح کرد: در مدت اجرای این طرح که به مدت 40 روز در جمعیت گاو و گوساله و تا پایان سال در جمعیت گوسفند و بز اجرا خواهد شد و بیش از 135 هزار راس گاو و گوساله و سه میلیون راس گوسفند و بز علیه بیماری مذکور واکسینه می شوند.
مدیرکل دامپزشکی ضمن اشاره به خسارات جبران ناپذیر این بیماری اظهار داشت: بیماری تب برفکی یکی از بیماریهای ویروسی و بشدت مسری و خطرناک برای جمعیت دامی استان محسوب می شود که با جرای این طرح و اعمال مقررات قرنطینه ای از شیوع و گسترش بیماری جلوگیری بعمل خواهد آمد.
وی هزینه اجرای این طرح را بیش از پنج میلیارد ریال بیان کرد و گفت: تمامی هزینه های اجرائی این طرح از سوی این اداره کل تامین و پرداخت می شود بطوریکه دامداران محترم استان در این خصوص هیچگونه وجهی را پرداخت نخواهند کرد.
وی هرگونه پرداخت وجه از سوی دامداران به اکیپهای عملیاتی را غیر قانونی اعلام و تاکید کرد: دامداران استان هرگونه تخلف احتمالی در خصوص دریافت وجه از سوی اکیپهای عملیاتی را می توانند به شبکه های دامپزشکی شهرستانهای تابعه یا ادارات بازرسی مستقر در اداره کل دامپزشکی استان کرمان گزارش کنند.
زیدآبادی همکاری دامداران را در اجرای موفق طرح بسیار ضروری دانست و گفت: طی دو هفته پس از انجام واکسیناسیون هرگونه جابجایی دام باعث شکست عملیات واکسیناسیون و خلاف ضوابط اجرایی است.
وی منبع تامین واکسنها را واکسنهای وارداتی "مریال" و واکسنهای تولیدی موسسه رازی اعلام و تصریح کرد: با توجه به جداسازی و شناسایی سویه عامل بیماری در جمعیت گاو و گوساله تنها از واکسنهای وارداتی مریال و در جمعیت گوسفند و بز از واکسنهای تولید داخلی یا وارداتی استفاده خواهد شد که در حال حاضر تمامی واکسنهای مورد نیاز طرح تامین شده است.
نظر شما